مفهوم تجربه کاربری |
بهترین پرتال ها با فهم دقیق از علایق، نیازها و توقع کاربران ایجاد می شوند. متن ها، تصاویر بصری، ناوبری و سازماندهی مطالب باید به صورت مناسب کنار هم قرار گیرند تا کاربر اطلاعات کلیدی و مهم را به آسانی و سرعت بیشتر به دست آورد.
امروزه در کشور ما متاسفانه به محتوا و ساختار پرتال کمتر اهمیت داده می شود و پرتال ها بیشتر به عنوان یه کار لوکس سازمانی ایجاد می شوند واصول طراحی تجربه کاربری در این روند مدنظر قرار نمیگیرد. اما روند رو به رشد استفاده از اینترنت و ایجاد هزاران نیاز الکترونیکی مردم از سازمان ها، به اجبار سازمان ها را به سمت و سوی پیاده سازی معماری محتوای اطلاعات پرتال قبل از پیاده سازی پرتال ها ، سوق می دهد با توجه به لزوم خدمت رسانی تحت وب و آنلاین به کاربران پرتال یک سازمان و همچنین لزوم اطلاع دقیق از نیاز کاربران ضرورت پیاده سازی معماری محتوا پرتال بیش از بیش مشخص می شود. یکی از اهداف اجرای معماری محتوا شناخت دقیق کاربران و نیازهای آنهاست، در این روش پس از شناسایی کلیه ذینفعان سازمان، کاربران پرتال دسته بندی و بسته به هر گروه نیاز های آنها مشخص می شود .
نتایج نهایی این مراحل جهت بهینه سازی تجربه کاربری پرتال و زمینه ساز و مکمل انجام سایر مراحل اجرای پرتال سازمان خواهد بود. اگر چه روند انجام مراحل معماری محتوا تا حصول نتیجه، بسیار کند پیش می رود ولی راه گریزی برای آن نیست و اکنون سازمان هایی که زودتر در این مسیر گام برمی دارند بی تردید بستری بسیار کارآمد تری برای خدمت رسانی به کاربران خود را ایجاد خواهند کرد و گوی سبقت را در ارائه خدمات موثر به کاربران و ذینفعان خود خواهند برد.
امروزه تنها راه برای پیاده سازی پرتال های سازمانی موثر به همراه رضایت حداکثری کاربران آن پیاده سازی پرتال سازمان بر پایه معماری محتوا و تجربه کاربری خواهد بود.
تجربه کاربری درک و پاسخ فردی که نتیجه کار و یا انتظار از محصول، سیستم و یا خدمت می باشد می گویند. این تعریف تجاربی که توسط طراح سیستم تغییر میکند و یا تحت تاثیر قرار میگیرد را شامل می شود تا کیفیت تجربه کاربر حداکثر شود. این تغییرات در جهاتی صورت می پذیرد که
سودمندی
،
سهولت کار
و
کارآمدی
محصول یا خدمت برای مشتری بهبود یابد. به طور کلی طراحی گرافیک حالتی و ظاهری است که محصول به چشم کاربر می آید در حالی که تجربه کاربری چگونگی حس کاربر می باشد. هدف از بهینه سازی تجربه کاربری، افزایش بهره وری سیستم خواهد بود، اعمالی باید انجام شود که تجربه کاربری کار با محصول یا خدمت به نحوی ارایه شود که بهترین و ساده ترین حالت ممکن برای کاربر باشد. رضایت مشتری همه ماجرا نیست
در سیستم تجربه کاربری مهمترین مسئله تراز اهداف سازمان با اهداف کاربران است به نحوی که هر دو به یک میزان میسر شوند.
طراحی تجربه کاربری و بهینه سازی آن دو فایده عمده در بر دارد: اولین فایده: طراحی تجربه کاربری منجر به بهبود و توسعه تجربه کار کاربر سیستم یا محصول میشود. دومین فایده: تجربه خوب کاربر منجر به افزایش تطبیق محصول یا خدمت می شود. در کنار فواید طراحی تجربه کاربری اهداف آن شامل دو مورد میشود، هدف اول فهم و دریافت اهداف تجربه استفاده کاربران و مشتریان از محصول و بکارگیری این فهم و دریافت در نحوه طراحی و پیاده سازی محصول یا خدمت با در نظر گیری محدودیت های تکنولوژی و کسب و کار می باشد. ما طراحی کاربری به دلیل فواید ذکر شده بکار میبریم زیرا منجر به رضایتمندی مشتریان و افزایش فروش و بهره وری خواهد شد و همچنین این فواید را تجربه خواهیم کرد زمانی که اهداف طراحی تجربه کاربری تحقق یابند.
اولین و مهم ترین امر برای طراح تجربه کاربری تراز اهداف مشتری و سازمان خواهد بود، بطور مثال هدف مشتری خرید محصول میباشد پس هدف تجارت باید به سمتی باشد که خرید محصول را کاربردی، سودمند و لذت بخش کند.
این مسئله کاربردی زمانی میسر می شود که کاربر درک و فهم درستی از محصول و یا خدمت شما داشته باشد، سودمندی نیز حل و رفع مشکلات کاربر را شامل می شود و لذت بخشی زمانی محقق می شود که کاربر از کار با محصول یا خدمت رضایت داشته باشد. بطور نمونه زمانی که هدف مشتری دریافت و کسب اطلاعات است وظیفه سازمان توسعه و فراهم آوردن اطلاعات با کیفیت برای مشتری می باشد که اعتماد و رضایت مشتری را افزایش میدهد. رضایت مشتری برابر با تضمین و باور مشتری برای طولانی مدت خواهد بود.
|
تاریخ به روز رسانی: | 1398/11/29 |
تعداد بازدید: | 6133 |